Goedemorgen! Selectie turnsters, dans en freerun hebben al getraind. Gisteren zelfs in de stromende regen! Maar wat heeft iedereen het goed gedaan in de voorbereiding en in de uitvoering. Dankjewel aan iedereen. We zijn trots op jullie; we doen weer waar we goed in zijn: kinderen en jeugd laten bewegen!

 
 

Gisteravond heeft de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gym Unie) besloten heeft om alle KNGU turnwedstrijden voor dit wedstrijdseizoen te annuleren.

Dit is uiteraard heel spijtig voor alle turnsters, maar de KNGU is van mening dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het niet mogelijk maken om de wedstrijden nog op een verantwoorde manier in te vullen. Niet alleen de nationale wedstrijden zoals het NK in de Ahoy komen te vervallen, maar ook de regionale wedstrijden zijn gecanceld.

 

Dit besluit heeft ook tot gevolg dat de Limburgse Kampioenschappen Meerkamp (4 onderdelen; Brug, Sprong, Vloer en Balk) en de toestelfinales turnen niet doorgaan.

Deze zouden plaats vinden op 16 en 17 mei en de organisatie was in handen van Hosema ism de KNGU.

De voorbereidingen waren in volle gang. Er zouden dat weekend zo’n 350 turnsters in de leeftijd vanaf 7 jaar deelnemen in de verschillende niveaus. Deze turnsters hadden zich via plaatsingswedstrijden en halve finales voor deze LK finale geplaats. In iedere niveaus en leeftijd zouden de beste 10 van Limburg strijden om de podiumplekken. Ook een aantal turnsters van Hosema hadden zich geplaats voor deze meerkamp en/of toestelfinale.

Uiteraard begrijpt en accepteert Hosema het genomen besluit, maar toch is het een grote teleurstelling voor zowel de turnsters alsook het bestuur en kader van Hosema.

Voor de Turn, dans en Freerun vereniging uit Horst aan de Maas bracht het organiseren namelijk veel positiefs; naamsbekendheid, saamhorigheid, PR en ook een financie inkomst die nu misgelopen word.

IMG 20200308 WA0000

Afgelopen weekend, 7 en 8 maart turnden 36 meiden van Hosema de halve finale meerkamp van de Limburgse Kampioenschappen.

We reisden hiervoor af naar Horn. De turnsters kwamen in actie op alle 4 de toestellen (Brug, Balk, Vloer en Sprong) in hun eigen niveau. Een belangrijk en spannend weekend voor iedereen aangezien de beste 10 turnsters van ieder niveau zich kon plaatsen voor de finale van de Limburgse Kampioenschappen. De LK finale (divisie 4 t/m 6 en D-niveaus) wordt  dit jaar door onze eigen vereniging georganiseerd in samenwerking met de KNGU. Extra stimulans om je als turnsters te plaatsen, want hoe leuk is het om een finalewedstrijd “thuis” te mogen turnen!

Onze turnsters hebben allemaal hun uiterste best gedaan! Helaas werden er hier en daar wel een aantal dure foutjes gemaakt. Ondanks deze teleurstelling lieten de turnsters het er niet bij zitten. Ze bleven gefocust en strijdlustig wat zorgde voor hoge scores op de overige toestellen.

Drie turnsters mochten uiteindelijk het podium betreden en een mooie medaille mee naar huis nemen. Jill Drissen (junior divisie 5) en Tara van Druenen (pupil 1 D3) gingen er met het goud vandoor! De bronzen medaille werd uitgereikt aan Suus Nellen (pupil D3). 10 andere turnsters eindigden ook bij de eerste 10 en plaatse zich dus ook voor de finale van het LK in het weekend van 16/17 mei.

1 2 202 2 20

 

Afgelopen weekend waren de laatste plaatsingswedstrijden voor de halve finale Meerkamp LK en kon men zich tevens plaatsen voor de toestelfinales op het LK.

Het was een spannend maar ook een gezellig weekend. Op de 4 damesonderdelen van het turnen, Vloer, Brug, Balk en Sprong lieten de dames zien waarvoor ze hard hadden getraind de afgelopen maanden. Maar liefst 27 meiden turnden hun plaatsingswedstrijd verdeeld in verschillende categorien Een spannende en belangrijke wedstrijd aangezien ze vanuit hier kunnen doorstromen naar de halve finale LK en de LK toestelfinales. Hosema nam dit weekend 2 gouden medailles (Jenna Versleijen en Jill Drissen) en 1 zilveren medaille (Amber Steeghs) mee naar huis. Daarnaast plaatsen van de 27 dames die turnden maar liefst 23 dames zich voor de halve finale.

Wij zijn super trots op alle meiden die dit weekend geturnd hebben. Nu werken aan verbetering van de oefeningen voor de toestelfinales en halve finales. Alle uitslagen op een rij;